Bedrijfsbeveiliging

Bij de installatie van een beveiligingssysteem voor winkel, bedrijfsgebouw, magazijn en kantoren komen heel wat elektriciteitswerken aan te pas. Wat zijn de mogelijkheden om je bedrijf te beveiligen tegen inbraak, diefstal, ongewenste bezoekers en brand?

Alarmsysteem & inbraakbeveiliging

Alarmcentrale in een meldkamerHet alarmsysteem is een verzameling van de installatie van een centrale unit, verbonden aan inbraakwerende oplossingen. Het alarmsysteem voor bedrijven bestaat uit detectoren en melders ( gas, rook & water... ), sirene, sensoren en bewakingscamera's en de koppeling aan een slim domoticasysteem. Het domoticasysteem stuurt bijvoorbeeld de toegangscontrole aan zoals het automatische openen en sluiten van deuren bij inbraak & brand. Bij een melding van een alarm of calamiteit, zal de alarmcentrale verwittigd worden. Hierbij kan je opteren voor een stil alarm of het activeren van een sirene of mistgeneratoren. Bij de elektrische installatie van een alarmsysteem komt heel wat kijken, zoals het correct plaatsen van de verschillende onderdelen met bijhorende bekabeling ( bedraad alarm ) en de aansturing & testen van draadloze alarmsystemen.

Een erkend installatiebedrijf staan in voor de installatie van nieuwe alarmsystemen, de renovatie van alarmsystemen, de uitbreiding en het herstellen van het alarm.

Alarminstallatie / renovatie / herstelling nodig? Klik hier

Toegangscontrole

Jouw bedrijf uitrusten met toegangscontrole is vandaag de dag een must. Je laat ongewenste bezoekers geen toegang tot plaatsen waar je het niet wenst. Toegangscontrolesystemen voor bedrijven zijn er in tal van soorten, denk maar aan de kaartlezer, het codeklavier, vinger- en irisscanners enz... Je kan alles koppelen aan software en apps om te controleren wie en waar zich bevindt in een bedrijf. Ook het gebruik van hard- en software voor tijdsregistratie is een onderdeel van de beveiliging van jouw bedrijf. Dankzij toegangscontrole heb je als bedrijf controle over de toegang via deuren en bedrijfspoorten, hekkens en slagbomen, zowel binnen als buiten. Een erkend installatiebedrijf staat in voor het in kaart brengen van jouw noden en verzorgt de installatie van alle elektrische kabels en installatie van alle elektrische apparaten en software. Inden gewenst staan zij in voor de renovatie van toegangscontrole en uitbreiding en het herstellen van onderdelen van de installatie.

Installatie toegangscontrole / renovatie / herstelling nodig? Klik hier

Camerabewaking

Bewakingscamera's worden ingezet als onderdeel van een alarminstallatie. Ze bewaken inkomruimtes, parkings en toegangswegen van kantoren, winkels en bedrijven. Je kan kiezen tussen indoor camera's of outdoor camera's, draadloze bewakingscamera's of bedrade toestellen. Populair zijn de draadloze IP-camera's die aangesloten zijn aan een bedrijfsnetwerk of het internet en die individueel of per set gemonteerd worden en al dan niet gekoppeld worden aan een recorder om achteraf beelden bij inbraak of alarm te kunnen bekijken. Bedrijven plaatsen meestal bedrade bewakingcamera's én en recorder. Particuliere installaties zijn goedkoper, daar worden meer draadloze installaties geplaatst. Tegenwoordig worden slimme bewakingscamera's en analytische software ingezet om calamiteiten waar te nemen, denk maar aan warmtegevoelige camera's, gezichtsherkenning... De installateur van camerabewaking zal de camera's koppelen aan de centrale unit van het alarmsysteem, dat bij inbraak of driestal een waarschuwing zal zenden naar de centrale van de bewakingsdienst. Hij staat in voor de installatie van nieuwe bewakingscamera's, de uitbreiding en de renovatie ervan en juist aansluiten van bedrading & toegangscontrole alsook voor de keuring van nieuwe installaties of na renovatie ervan.

Installatie bewakingscamera's / renovatie / herstelling nodig? Klik hier

Brandbeveiliging

Brand- en waterschade een zijn een grote vijand. Daarom is brandbeveiliging niet meer weg te denken. Het installeren van blussystemen ( water, gas, poeder ) & blusinstallaties, haspels en brandblusapparaten moeten het gebouw, gevoelige ruimtes ( serverruimte, machinepark... ) en de gebruikers ervan voldoende beschermen. De brandbeveiliging installateur voorziet de installatie en de elektrische aansluiting van de blusinstallatie, alsook de koppeling met het alarmsysteem en domoticasysteem. Ook de noodverlichting moet degelijk werken bij brand. Hij/zij verzorgt ook de modernisering, de uitbreiding en het herstellen van elektrische pannes op het systeem.

Bespaar hier op uw elektriciteitswerken

Industriële elektriciteitswerken nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte